Teoretické výhody, praktické nevýhody Zaměstnanecké vlastnictví (1) - Jonáš, Jiří
Vlastníctvo privatizovaných podnikov insidermi (tými, ktorí v podniku pracujú) alebo outsidermi (tými, ktorí v podniku nepracujú, napr. investičné fondy alebo jednotliví akcionári). ESOP (Employee Stock Ownership Plans) - forma zamestnaneckého vlastníctva v USA. Teoretické výhody zamestnaneckého vlastníctva. Problémy firiem vlastnených zamestnancami pri získavaní kapitálu.