Tendencie svetovej vedy a techniky - Zajac, Štefan
Zmeny modelu vednej a technickej politiky. Charakteristika "nového veku", podľa analýz OECD, EÚ. Integrácia národnej a medzinárodnej dimenzie vedy a techniky. Reakcie na nové ekologické a sociálne problémy. Nevyhnutnosť rovnováhy medzi súkromným a verejným spôsobom financovania výskumnovývojových činností. Rozširovanie zahraničných technických informácií domácim použíateľom.