Otázniky nad profesijným tajomstvom - Krsková, Alexandra
Pojem profesijné tajomstvo. Vychádzanie z právnej úpravy v niektorých liberálnych demokraciách západnej Európy. Pojem profesijné tajomstvo ako dôležitá hodnota civilizácie. Úloha profesijného tajomstva by mala ochraňovať súkromie, osobnosť a mať kontrolu nad osobnými informáciami. Teórie zdôvodňujúce profesijné tajomstvo. Povaha a rozsah profesijného tajomstva. Zamyslenie sa nad viacerými otázkami súvisiacimi s otázkou profesijného tajomstva v súvislosti so začleňovaním do vyspelého demokratického sveta.