Slovenské právnictvo a európska deontológia - Krsková, Alexandra
Problematika profesijnej etiky právnikov (Právny obzor 1990, č.10, s.846-863). Článok v tomto čísle časopisu sa vracia k tejto problematike v širšom medzinárodnom kontexte. Právnictvo v európskom kontexte. Vývoj právnického povolania, formovanie a vznik stavovských organizácií. Tvorba medzinárodného etického kódexu. Spoločný kódex správania sa právnikov v rámci ES. Etický kódex našich advokátov. Slovenská advokátska komora a prijatie do stavu.