Analýza informačnej sústavy podniku - Štangová, Nora
Moderné manažérske riadenie spočíva v korekčných zásahoch. Základom je spätná väzba informácií, získaných prostredníctvom informačného systému. Prvotná evidencia hospodárskych javov má základný význam pre tvorbu informácií v modelovom podniku. Využiteľnosť informácie v reálnom čase. Potreba širšieho zavedenia a využitia výpočtovej techniky.