Personální management a změny prostředí
Svet práce charakterizujú permanentné a stále rýchlejšie sa uskutočňujúce zmeny. Dôsledky na personálny management a personalistiku. Management ľudských zdrojov musí v budúcnosti pracovať s "nepresnými" a pružne modelovanými štruktúrami, permanentnými zmenami a neistotami.