Pramene práva a kolektívne zmluvy - Barinková, Milena
Hľadanie odpovede na otázku, na ktorú nie je jednotný názor ako vo všeobecnej teórii práva, tak aj v teórii pracovného práva, či kolektívne zmluvy možno považovať za jeden z historicky sa vyvinutých druhov prameňov práva. Normatívnosť a právna záväznosť ustanovení kolektívnych zmlúv. Všeobecnosť ustanovení kolektívnej zmluvy. Štátne donútenie ako špecifický znak právnej normy.