Pod hranicou životného minima je asi 4-5 perc. domácností Malé firmy sú aj vo vývoji zárobkov pružnejšie ako veľké - Pekník, K.
Výsledky analýzy peňažných príjmov obyvateľstva vo vzťahu k rozhodujúcim skupinám domácností Slovenska za r.1989-1993 uskutočnenej podľa metodiky vyspelých európskych krajín. Vývoj peňažných príjmov a inflácia. Štruktúra nominálnych btto peňažných príjmov. Čistý peňažný príjem na člena domácností.