Úbytok pracovných miest je celosvetovým problémom Hlavné črty vývoja nezamestnanosti na Slovensku a vo svete - Rievajová, Eva
Vývoj počtu uchádzačov o zamestnanie, miery nezamestnanosti a počtu poberateľov hmotného zabezpečenia v SR (priemer za r.1991-1993). Očakávaný vývoj v rozdelení obyvateľstva na predproduktívny, produktívny a poproduktívny vek v percentách z celkového počtu obyvateľov v r.1995-2015. Doterajší vývoj nezamestnanosti a predpoklady na r.1994 v krajinách OECD. Nezamestnanosť menej postihuje vysokoškolsky vzdelaných ľudí. Vyššie ročníky s horšou perspektívou. Vysoký podiel pracujúcich žien. G 7 o nezamestnanosti. V USA vyššia motivácia hľadať si prácu.