Bankovníctvo. 4 Pasívna činnosti komerčných bánk - Petrjánošová, Božena
Komerčné banky vykonávajú rôzne činnosti s obchodno-podnikateľským zameraním - 3 skupiny - pasívne, aktívne, ostatné. Prostredníctvom pasívnych operácií si banky sústreďujú kapitál potrebný na podnikanie. Vlastný kapitál bánk. Cudzí kapitál - podľa druhu a splatnosti: vklady na požiadanie, terminované vklady, úsporné vklady, depozitné certifikáty, bankové obligácie, úvery a pôžičky od iných bánk. Hodnotenie pasívnych operácií komerčných bánk.