Informatika v Národnej banke Belgicka - Kátrik, L.
Príležitosťou na zoznámenie sa s organizáciou a fungovaním informačného systému Národnej banky Belgicka bol seminár poriadaný školiacim strediskom NB, konaný v okt.-nov. 1993 "Centrálne bankovníctvo - výkonný systém spracovania údajov". Hlavnou úlohou banky je udržiavanie menovej stability. Jedným z kľúčových úsekov je úsek plánovania, organizácie a spracovania údajov.Banka má dlhoročnú tradíciu vo využívaní výpočtovej techniky a v aplikácii informačných technológií.