Spolupráca s Európskou investičnou bankou - Butaš, D.
Jednou zo zahraničných aktivít NBS je spolupráca s Európskou investičnou bankou (EIB), ktorá poskytla NBS úver - tzv. Apex Global Loan, predstavuje 28 mil. ECU. Úver je určený na financovanie projektov v oblasti priemyslu, cestovného ruchu, zlepšenia ochrany životného prostredia a dosahovania racionálnejšieho využívania energií na Slovensku.