Tolerancie pri tlači bankoviek
Nové slovenské bankovky. Vyhláška Národnej banky Slovenska č. 179, 209, 218, 228, a 260/1993 Z.z. o vydaní slovenských bankoviek, stanovuje rozmery bankoviek. Pripúšťa rozmerovú toleranciu, sútlačovú toleranciu, rozdiely v umiestnení ochranného prúžku, ktoré vyplývajú z technológie výroby.