Analýza kapitálového trhu SR - Páleník, Viliam
Numerická analýza dynamiky obchodovania na kapitálovom trhu SR. Údaje o uzavretých obchodoch boli numericky spracované. Použitie matematicko-štatistickej metódy lineárnej regresie v tvare priamky a v linearizovateľnom tvare. Za ťažiskový parameter charakterizujúci funkčnosť kapitálového trhu bol zvolený obrat s týždennou periodicitou. Práca uvádza výsledky obchodovania na BCP v Bratislave, BOB a RM-Systéme Slovakia.