Rozšíri sa trh krátkodobých cenných papierov - Susková, J.
NBS je fiškálnym agentom Min. financií SR. Sprostredkúva predaj krátkodobých a dlhodobých cenných papierov, t.j. cenných papierov vydávaných SR, ktorých jednotlivé druhy emituje Min. financií SR. V súvislosti s krátkodobými štátnymi cennými papiermi, tzv. štátne pokladničné poukážky - ŠPP, zabezpečuje NBS: primárny predaj, sekundárne obchodovanie, vedie Centrálny register ŠPP. ŠPP sú produktom peňažného trhu. Obchoduje sa s nimi na trhu krátkodobých cenných papierov.