Slovenský akcionár je v pražskej Komerčnej banke len hosťom - Hajko, J.
Spochybnenie podielu Fondu národného majetku SR na základnom imaní Komerčnej banky, a.s. Praha (vznikla v r.1990 z bývalej ŠBČS a v r.1992 bola zaradená v býv. ČSFR do 1. vlny kupónovej privatizácie) predstavuje spochybnenie vlastníctva akcií v trhovej hodnote cca 10 mld Kč. Doterajšie rokovania o uplatnení zákonného nároku slovenskej strany na podiel v Komerčnej banke nenašli u českého partnera pochopenie.