Úsilie o celospoločenskú dohodu? Prezident SR predniesol Správu o stave Slovenskej republiky
Vyhlásenie nezávislosti SR ako legitímne zavęšenie emancipačného procesu slovenského národa. Vývoj vnútropolitickej situácie. O štátnej správe a samospráve. Hospodársky vývoj a transformácia.