Scenár overovaný vývojom Postsocialistická transformácia a štát - podľa Kornaiho - Zemanová, E.
Analýza ekonomík východoeurópskych krajín. Odporúčané reformy: transformácia štátneho vlastníctva a stabilizačné programy. Nereálnosť zníženia administratívnych výdavkov. Pomoc stratovým podnikom. Výdavky na sociálne účely. Názora popredného svetového ekonóma J. Kornaiho.