Novela daně z příjmů právnických osob - Baťulková, V.
Zmeny vzťahujúce sa k dani z príjmov právnických osôb, podľa zákona ČNR č.323/1993 Sb. Zmeny vo vymedzení predmetu dane od 1.1.1994. Oslobodenie od dane, sadzba dane, základ dane. Výdaje (náklady) vynaložené na dosiahnutie, zaistenie a udržanie príjmov. Daňove neuznávané výdaje (náklady). Odpisy hmotného a nehmotného majetku. Úľavy na daniach, zvláštne sadzby dane, kurzy pre daňové účely.