Metodické prístupy ku kalkuláciám hrubej úrokovej marže - Longauerová, A.
Kalkulácie hrubej úrokovej marže chápanej ako rozpätie úrokov z vkladov a úrokov z úverov patria medzi dôležité nástroje realizácie cieľov banky. Metódy kalkulácie úrokovej marže: tradičné metódy, trhovo orientované metódy.