Určovanie hodnoty účastín na kapitálovom trhu - Miková, Oľga
Rozvíjajúci sa kapitálový trh vyžaduje poznanie spôsobov jeho fungovania. Na určenie trhovej ceny existujú viaceré analytické postupy. Prístupy k určovaniu hodnoty účastín na kapitálovom trhu. Výnos a riziko účastiny. Určovanie vnútornej hodnoty účastiny v čase. Cena účastiny pri konštantnom raste dividendy. Odhad miery trhovej kapitalizácie. Vnútorná hodnota účastiny a výnosy na účastinu. Teória dokonalých trhov a trhová cena účastín.