Asie - nejrychleji se rozvíjejíci kontinent - Kleer, J.
Rýchly hospodársky rozvoj Ázie za posledné desaťročia. Vysoké tempo rastu hrubého domáceho produktu. Nerovnomerný vývoj ázijských krajín. Vývoz. Charakteristika 3 skupín ázijských štátov. 1. Japonsko, Južná Kórea, Hongkong, Tchaj-wan, Singapur, Thajsko, Malajzia, Čína. 2. India a iné štáty ako napr. Srí Lanka. 3. Krajiny, ktoré sa opierajú o islamský fundamentalizmus.