Economic Development of the Slovak Republic in 1993 - Okáli, Ivan
Stav a vývoj hospodárstva SR v roku 1993 - ovplyvnené rozdelením ČSFR a recesiou vo vyspelých krajinách. Dôsledky rozdelenia - pokles výkonnosti hospodárstva, vznik vnútornej i vonkajšej nerovnováhy. Pokles agregátneho dopytu a pokles tvorby HDP. Obmedzenie produkcie vo všetkých odvetviach materiálnej výroby. Rast výkonov v sektore služieb - súkromné podnikanie. Deficit štátneho rozpočtu, rast nominálnych miezd, nepriaznivý vývoj produktivity práce - vnútorná nerovnováha. Devalvácia slovenskej koruny. Ekonomický výhľad na rok 1994.