Odhad dopadov hospodárskej politiky na ekonomiku Slovenska v rokoch 1993-1995: nevyhnutnosť zmien - Laščiak, Adam
V súčasnosti - nedostatok času reagovať na dopady hospodárskej politiky - nevyhnutné anticipovať budúcnosť (učiť sa z budúcnosti, ako sme sa učili z minulosti). Zosúladenie matematickej logiky s logikou ekonomickou. Ekonomická orientácia v rámci globálneho systému. Prepad v hospodárstve SR - príčiny globálne, vonkajšie, vnútorné. Devalvácia a jej dopady na hospodárstvo SR. Nerovnováha v ľudských a výrobných vzťahoch.