Propagácia krajiny je úlohou štátu Slovensko sa stalo z večera na ráno neznámou krajinou - Gúčik, Marián
Úpadok slovenského cestovného ruchu. Privatizácia, chýbajúce podnikateľské zámery, manažéri. Bakalárske a inžinierske štúdium tohto odboru na Univerzite M. Bela v Banskej Bystrici. Chýbajúce informácie o Slovensku má zabezpečovať štát zriadením verejnoprospešnej organizácie pre propagáciu a informácie pre podnikanie v cestovnom ruchu. Iné aktivity na podporu cestovného ruchu (záujmový zväz, financovanie zo štátneho rozpočtu, dane, úroky, koncepcia rozvoja cestovného ruchu).