Západný turista hľadá osobitosti a vyžaduje samozrejmosti Čo očakáva zahraničný hosť v reštauráciách - Weisslerová, M.
Dôraz na individuálnu turistiku (oproti masovej, ktorá devastuje prírodu), dovolenkára strednej vrstvy. Aké služby vyžaduje. Možnosti a požiadavky cyklistickej turistiky pri slovenských riekach. Oblastná turistická infraštruktúra. Služby, propagácia informácie. Požiadavky hosťa na reštauračné zariadenia a ich služby.