K vymedzeniu pojmu a úloh marketingu - Lesáková, Dagmar, 1949-
Podstata pojmu marketing - 3 prístupy. Historicko-opisný prístup - vysvetľuje, ako sa marketing vyvíjal do svojej súčasnej podoby. Koncepčno-filozofický prístup - rozbor toho, či marketing je alebo nie je vedou. Štruktúrno-funkčný prístup objasňuje na čo marketing slúži, a za akých podmienok je ho možné aplikovať. Krátka analýza všetkých troch prístupov.