Složitá hra Tchaj-wan - Čínská lidová republika - Vraný, Jan
História vzájomných vzťahov medzi Tchaj-wanom a Čínou. V 80. rokoch zmena vo vzájomných vzťahoch. Prvé investície Tchaj-wanu v Číne. Rozvoj hospodárskych vzťahov medzi oboma krajinami na základe obchodu. Vysoké zisky z investícií v Číne. Rozvoj obchodnej a hospodárskej spolupráce ČR s Tchaj-wanom od 80. rokov.