Problémy Evropské měnové unie - Jonáš, Jiří
Základné ekonomické problémy prechodu k Európskej menovej únii (EMU). História. V r. 1979 vzniká Európsky menový systém (EMS - krajiny Európskeho spoločenstva, okrem V. Británie). Fixný výmenný kurz a voľný pohyb kapitálu. Potreba modifikácie EMS v r. 1993 po kríze v r. 1992 - zjednotenie Nemecka, hospodárska recesia, značné rozpočtové deficity. Hypotézy o ďalšom vývoji EMU.