Cesta k integrácii s vyspelými ekonomikami Kompatibilita s právnym poriadkom EÚ náročná, dlhodobá, ale nevyhnutná - Ďurovčík, J.
Právne normy Európskej únie a Slovenskej republiky. Zbližovanie právnych poriadkov v oblasti colného, obchodného, bankového práva, daní, účtovníctva a technických noriem. Komunitárne právo EÚ a jeho nadradenosť nad právnymi predpismi členských štátov.