Co stojí korupce
Tabuľka ekonomických nákladov korupcie v celosvetovom meradle. Ekonómovia vidia riešenie v 2 smeroch: v podpore politického a ekonomického súťaženia a v inštitucionálnych reformách (odmeňovanie štátnych úradníkov). Najhoršie dôsledky má korupcia v rozvojových krajinách. Na obmedzenie korupcie je v celosvetovom meradle zameraná nezisková organizácia Transparency International (sídlo v Berlíne, založená r. 1993).