Ekonomická analýza v investičných zámeroch - Grega, S.
Poslaním každého výrobku je ekonomický efekt. Každý projekt je kompromisom medzi technickými a ekonomickými činiteľmi. Východiskom z existujúcich alternatív je náročná analýza. Alternatívy sa porovnávajú na základe ich ekvivalentných nákladov. Využitie úrokových metód. Pri ocenení ekonomickej hodnoty je dôležitým faktorom ekonomická životnosť. Vplyv inflácie na ekonomické zhodnotenie.