Organizácia a riadenie spoločnosti Baťa - Meliš, K.
Tomáš Baťa (3.4.1876-12.7.1932) a jeho dielo (100. výročie založenia firmy v Zlíne, dnes Bata LTD. Toronto). Princípy a metódy organizácie a riadenia zavedené v spoločnosti na celom svete. Pracovné metódy baťovského riadenia, aj kalkulácia, týždenný rozpis plánu, zúčtovanie výsledkov, prevádzkové a finančné účtovníctvo, samokontrola, OTK). Osobitosti organizácie a riadenia, decentralizácia riadenia spoločnosti, manažment. Súčasné úspechy svetovej firmy Bata Shoe Organization Centre Ltd. Toronto.