Nové horizontální struktury. 1
V mnohých podnikoch došlo v nedávnej dobe k zoštíhleniu, k zmenšeniu počtu hierarchických stupňov riadenia. Zásadná zmena spôsobu fungovania organizácie si vyžaduje celkom nový organizačný model. Ploché organizačné štruktúry. Model horizontálnej organizácie - eliminuje hierarchiu, funkčné a útvarové hranice. Základné bloky novej organizácie - samoriadiace sa tímy. Príklady uplatnenia nového modelu. 7 kľúčových prvkov horizontálnej organizácie.