Systém národných účtov zobrazený v tabuľke SAM - Hajnovičová, V.
V systéme národných účtov (SNÚ) - vznikol r. 1968 - uskutočňujú sa viaceré revízie. Zobrazenie SNÚ vo forme matice spoločenského účtovníctva (SAM - Social Accounting Matrix). Komplexný systém národných účtov vymedzených podľa metodiky OSN zahŕňa: účet tovarov a služieb, účet produkcie, účty rozdelenia dôchodkov, účet použitia dôchodkov, účty akumulácie, súvahové účty. Odhad tabuľky SAM za ekonomiku SR v rokoch 1989 a 1990.