Analýza nákladů při zavádění TQM - Vaněk, J.
Hlavným problémom presadzovania filozofie totálneho riadenia akosti (TQM) je zahájiť zdokonalovanie akosti v podnikovom systéme. Hlavným nástrojom je analýza nákladov. Je nutné robiť analýzu nie len podľa účtovných osnov, ale podľa miesta vzniku týchto nákladov. Pre sledovanie a analýzu nákladov v oblasti riadenia akosti sa odporúčajú rôzne metódy a štatistické nástroje. Aplikácia Paretovej analýzy.