Krátkodobé úvery, dotácie, interné financovanie a finančná štruktúra podniku Kapitoly z finančného manažmentu. 4 - Vlachynský, Karol
Definícia a obsah pojmov viažúcich sa k finančnému manažmentu: Krátkodobé úvery (obchodný úver, stále a nestále pasíva, emisia komerčných papierov-podnikových obligácií, preddavky od odberateľa, krátkodobé bankové úvery, faktoring). Dotácie (priame a nepriame). Interné financovanie (samofinancovanie zo zisku, z odpisov-odpisová metóda lineárna a nelineárna, iné zdroje financovania). Finančná štruktúra podniku (podiel jednotlivých zložiek vlastného a cudzieho kapitálu v celkovom kapitáli, ktorý finančne kryje majetok podniku).