Akvizície patria medzi najrizikovejšie operácie vrcholového manažmentu - Kavec, Ján
Akvizícia - kúpa kontrolného balíka akcií alebo celej firmy firmou druhou, rozšírenie, alebo diverzifikácia portfolia firmy. Výhody akvizícií. Riziká a ciele akvizície. Akvizícia (kúpa), alebo fúzia (joint venture). Príčiny neúspechu akvizície. Čo skúmajú záujemcovia o akvizície. Rozumný kompromis transakcie.