Externality a cesty jejich potlačení - Farský, Miroslav
Definícia externalít v prácach A.C.Pigoua. Rozbor vplyvu externalít na trhové hospodárstvo a postupy, ktorými je možné eliminovať pôsobenie negatívnych externalít. Obvyklé prípady negatívnych a pozitívnych externalít. Snahy o začlenenie (internalizáciu) negatívnych externalít do nákladov ich pôvodcov. Riešenie externalít v kontexte životného prostredia. Pôsobenie štátu pri korigovaní vplyvu negatívnych externalít v troch typoch: autoritou, fiskálnou politikou, súkromným vyjednávaním. Uplatnenie týchto možností v ČR a v praxi ekonomík priemyselne vyspelých krajín.