Odbory očima české veřejnosti - Vlachová, Klára
Výskum Sociologického ústavu AV ČR zameraný na problematiku ekológie, lokálnej politiky a odborov. Ako nazerá česká spoločnosť na činnosť odborov v ČR. Faktory ovplyvňujúce postoj k odborom: zamestnanci štátnych podnikov, zamestnanci súkromných podnikov, súkromní podnikatelia, politická orientácia, spoločenské sebazaradenie, profesia, vzdelanie, regióny.