Praktický model motivační strategie - Stýblo, Jiří
Obdobie po privatizácii podnikovej sféry bude vyžadovať od vrcholových vedení vypracovanie motivačných stratégií. Motivačné stratégie možno znázorniť praktickým modelom. Oblasti motivácie: zvýšenie motivácie k výkonu, motivácia k stabilizácii, motivácia ku zvyšovaniu kvalifikácie a účasti na riadení firmy, motivácia k riadeniu, motivácia k inovačnej aktivite. Charakteristiky jednotlivých oblastí motivácie.