Návraty k zaměstnanosti - Hálek, Ivan
Hodnotenie nezamestnanosti z pohľadu občanov, sociálnych skupín a z ich potrieb vzniknutých inštitúcií. Opatrenia vlády z ČR z marca 1994 na riešenie situácie v okresoch s najvyššou mierou nezamestnanosti. Rôzne pohľady jednotlivých subjektov a posudzovanie východísk a námetov na širšie pozitívne celospoločenské riešenie nezamestnanosti. Sledovanie nezamestnanosti optikou štatistiky, podnikov a podnikateľov, nezamestnaných, vlády ČR. Predstava rešpektovania a podpory rozvoja tradičných hospodárskych centier využitím prorodzených tendencií trhového mechanizmu.