Existuje u nás regionální hospodářská politika? - Adamčík, S.
Pôsobenie dvoch rozdielnych tendencií vo vývoji regiónov v podmienkach trhového mechanizmu - nerovnomerná, spôsobená koncentráciou ekonomických aktivít do regionálnych centier a rovnomerná, spôsobená tzv. rozlievaním kapitálu do miest s vyššou mierou efektívnosti. Model regionálneho rozvoja. Upozornenie na zložitý mechanizmus okolností, v ktorom tieto tendencie pôsobia. Výzva na rešpektovanie týchto zákonitostí v období transformácie českej ekonomiky. Aktivity štátu v oblasti regionálnej hospodárskej politiky.