Neziskové organizace v ekonomice USA - Zeman, Karel
Zložitá problematika neziskových organizácií v USA z hľadiska právneho, hľadiska manažmentu, účtovných systémov. Významné miesto neziskových organizácií vo vyspelých krajinách. Vypracovávanie porovnávacích analýz pre vytváranie legislatívnych organizačných podmienok v ekonomike ČR. Kategorizácia neziskových organizácií, používaná v USA. Ciele činnosti neziskových organizácií. Pôsobenie vlády a štátu na činnosť týchto organizácií.