Daňové "abc" - Piršelová, Dagmar
Rubrika venovaná základným otázkam, princípom, pojmom, zmenám atď., ktoré sa týkajú zdaňovania príjmov fyzických osôb zo závislej činnosti a funkčných požitkov. Vychádza zo zákona č.286/1992 Zb. o daniach z príjmov v znení ďalších zákonov a zákona č.511/1992 Zb. o správe daní a poplatkov a sústave územných finančných orgánov v znení ďalších zákonov. - Vymedzenie základných pojmov: daňovník, platiteľ dane, zamestnanec, zamestnávateľ, príjmy, predmet dane z príjmov.