Je regulování dluhu obcí nutné? - Kameníčková, Věra
Regulácia miestneho dlhu zo strany štátu je určitým zásahom do samostatného rozhodovania obcí. Existencia záväzných pravidiel pre obce, zvyšuje ich dôveryhodnosť ako dlžníkov, v očiach budúcich veriteľov. Regulácia miestneho dlhu vo svete (použitá správa "Výpožičky miestnych a regionálnych úradov" - Borrowing by Local and Regional Authorities, pripravená pre Steering Commitee on Local and Regional Authorities, No. 47, Council of Europe Press, 1992.) Pôžičky na kapitálovom trhu. Možnosti obcí vypožičiavať si v zahraničí