Cenové elasticity poptávkových křivek v zahraničním obchodě a jejich vliv na saldo obchodní bilance a měnový kurz (na příkladu Československa v l. 1990-92) - Mandel, Martin
Analýza vzájomných súvislostí cien, obchodnej bilancie a menového kurzu sa najčastejšie opiera o tzv. teóriu parity kúpnej sily. Konštrukcia všeobecnejšie platného modelu, ktorý by vymedzil postačujúce podmienky pre platnosť teórie parity kúpnej sily. Ekonomický odhad modelu na príklade Československa v období 1990-92.