Nástin vývoje peněz a měny na našem území do roku 1945. 2 - Půlpánová, S.
História vývoja meny a peňazí od roku 1750. Konvenčná mena a počiatky papierových peňazí. Reforma roku 1857 - "zlaté rakouského čísla". Prechod k zlatej korune. Riešenie vojnovej inflácie.