Nástin vývoje peněz a měny na našem území do roku 1945. 3 - Půlpánová, S.
História vývoja meny a peňazí od roku 1919. Návrh na menovú odluku ČSR v roku 1919. Kolkovanie bankoviek. Kolísanie kurzu Kč podľa ekonomickej a politickej situácie ČSR a celej strednej Európy. Do roku 1925 - papierová mena. Postupné narastanie zlatých a devízových rezerv. Od roku 1934 devalvácia nie len v ČSR, ale aj vo svete. Protektorát a Republika slovenská.