Reálnost kurzu české měny - Ondráček, M.
Reprodukčný základ českej koruny (Kč) nadväzuje na predchádzajúci vývoj v období federatívneho štátu. Transformácia na trhové hospodárstvo - kurzové úpravy, zavedenie vnútornej zmeniteľnosti koruny. Tieto kroky znamenali výraznú devalváciu. Menový vývoj v rokoch 1991-92 a vývoj súčasný potvrdzuje opodstatnenosť kurzovej úpravy. Cenová náprava podľa trhových princípov. Postupné vyrovnanie rozpätia medzi kurzom koruny a jej relatívnou kúpnou silou.